ADATOK

Cím: 4320 Nagykálló, Kossuth u. 8.

E-mail cím: nagykalloi@kallayszaki.hu 

Telefon:+36 (42) 263 435

Weblap: http://www.kallayszaki.hu

SZAKTERÜLETEK

Építőipar ágazat – Bádogos, Kőműves

Gépészet ágazat – Épület-és szerkezetlakatos, Hegesztő

Kereskedelem ágazat – Kereskedelmi értékesítő

Szociális ágazat – Szociális ápoló és gondozó

Turizmus-vendéglátás ágazat – Pincér – vendégtéri szakember, Szakács

ISKOLATÖRTÉNET

Iskolánk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye korábbi megyeszékhelyén, a Pszichiátriai Szakkórházáról és a harangodi dombok Makovecz által tervezett épületeiről ismert Nagykállóban található, Nyíregyházától 14 kilométerre. A Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola több mint 25 éve működő oktatási intézmény a város központjában.

Iskolánk a nevét az ősnemesi Kállay családból származó Dr. Kállay Rudolf főorvosról kapta. Kállay Rudolf sebész, főorvos, a nyíregyházi Erzsébet Közkórház első igazgatója, a később róla elnevezett orvosi szakkönyvtár alapítója volt, aki példaértékű munkát végzett az egészségügy területén. A család leszármazottjaival ma is élő kapcsolata van az intézménynek. A felújított Kállay – Kúria és Gyűjtemény Nyíregyházán található. A múzeummal az iskola élő szakmai, kulturális kapcsolatot tart fent. Évente szervezzük meg a Kállay Emlékhetet névadónk emlékére.

Iskolánk 2016-tól a Mátészalkai Szakképzési Centrum tagintézménye, ahol nappali rendszerű szakmai képzést és esti munkarendben felnőttoktatást folytatunk. A jogszabályi változások kedvezően befolyásolták az elmúlt időszak létszámadatait. A második szakma ingyenesen történő megszerzésének lehetőségével sok tanulót sikerült megnyernünk a felnőttoktatásban meghirdetett szakmáinkban. Ezen túl lehetővé vált számunkra, hogy tanulóink a hároméves szakmai képzést követően két év alatt érettségit is szerezhessenek iskolánkban. Az elmúlt 5 évben tanulói létszámunk növekvő tendenciát mutat, ez köszönhető a piacképes szakmai kínálatunknak, a jól felszerelt tantermeinknek és a szakmailag felkészült oktatóinknak. Intézményünk legfontosabb küldetése, hogy jól felkészült szakembereket, piacképes munkavállalókat képezzen!