ADATOK

Cím: 4320 Nagykálló, Korányi F. u. 27.

Telefon: 42/263-104 vagy 42/563-140

Honlap: https://bnaszki.edu.hu/home.php

E-mail cím: nagykallo.budai@gmail.com

SZAKTERÜLETEK

Technikum:

Rendészet és közszolgálat: Közszolgálati technikus

Gazdálkodás és menedzsment: Pénzügyi –számviteli ügyintéző

Turizmus – vendéglátás: Turisztikai technikus

A Informatika és távközlés: Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus (2021/22-es tanévtől)

Szakgimnázium:

Pedagógiai munkatárs: Pedagógiai asszisztens

ISKOLATÖRTÉNET

A Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnáziuma Sz.-Sz.-B. megye legrégebbi állami középiskolája, már 150 éves múltra tekint vissza.

Fennállása óta különböző néven és változatos képzési kínálattal keresett magának helyet és elismerést a magyar oktatásügy palettáján. A korábbi években a magas színvonalú óvónőképzés szerzett országos hírnevet iskolánknak. A 2015-ös évtől jelentős változások következtek be: új fenntartónk a Mátészalkai Szakképzési Centrum lett és újraindítottuk a felnőttképzésünket is, amelyben folyamatosan bővítjük a választható szakmák számát.

Jelenleg a technikumi képzés keretében rendészet és közszolgálat, gazdálkodás és menedzsment, turizmus – vendéglátás szakterületen képzünk tanulókat. Pedagógia ágazaton a szakgimnáziumi keretek között iskolázunk be. Az érettségi utáni szakképzés iskolai rendszerű, nappali és esti képzési formában van jelen.

A pályázati lehetőségek révén megújult az iskola környezete is: új tantermi berendezések, korszerű digitális oktatási eszközök beszerzésére került sor és a tanulóink külföldi szakmai gyakorlaton is részt vehetnek.

A diáklétszám emelkedése és a képzési kínálatunk bővülése miatt szeretnénk bővíteni az intézményt egy új épületszárnnyal, amelyben 5 tanterem, egy tágas közösségi tér és a kollégiumi szárny is helyet kapna.

Családias hangulat, magas színvonalú szakmai képzés, aktív sportélet, pörgős mindennapok- mindez itt Nagykállóban, a Budaiban!