Cím: 525400 Targu Secuiesc, Strada Kanta 12.
E-mail: kezdiszakkepzes@gmail.com

Jelentkezési lap letöltése: Letöltés
Descărcați formularul de cerere: Descărcați

Képzéseink

A képzés nyelve:

magyar

A képzés ideje:

2 év

A képzés heti óraszáma:

20 óra

A képzés megkezdésének feltétele:

1. alapfokú iskolai végzettség
2. foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálaton megfelelés
3. pályaalkalmassági vizsgálaton való megfelelés

SZAKÁCS szakma leírása:

Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik. A raktárkészletet figyelemmel kiséri, az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Munkabeosztást tervez, ír. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik. Példamutató magatartásával és munkaruházatával, magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának.

Pincér – vendégtéri szakember szakma leírása:

A pincér-vendégtéri szakember a különböző vendéglátó tevékenységet folyató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termékek felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja az udvarias és a szakszerű felszolgálás előírása szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel. Átveszi a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet, készpénzt, illetve készpénzt helyettesítő eszközöket kezel. Elszámol a napi bevétellel. Barista, bártender és alapfokú sommelier tevékenységet végez. Rendezvények helyszínét előkészíti, részt vesz a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és italkínálatot, tisztában van a vendéglátóipari trendekkel, az ételkészítési technológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén.

CUKRÁSZ szakma leírása:

A cukrász szaktudásának köszönhetően cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. Célja olyan cukrásztermék létrehozása, amely megjelenésében, alapanyag-felhasználásában és ízében is a legmagasabb minőséget prezentálja. Alkotómunkája során szem előtt tartja a megrendelők igényeit, a cukrászati trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket. Tudatos szakemberként számítja ki a hozzávalók mennyiségét, árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ. Szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, higiéniai és az élelmiszerbiztonsági előírásokat. Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel. Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken az új megoldásokat. Idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

Panziós-fogadós szakma leírása:

A panziós-fogadós ellátja a szálláshely teljes operatív működtetését. Adott szálláshelyre vonatkozó speciális ismeretekkel, kapcsolatrendszerekkel rendelkezik. Ennek megfelelően: kezeli a szálláshelyre beérkező érdeklődéseket, megrendeléseket, módosításokat, lemondásokat, alkalmazza a lehetséges fizetési módokat. Fogadja a szálláshely vendégeit, valamint az érdeklődéseket. Felel a vendégek kényelméért, a szálláshely és a vendégek közti kommunikációért. A szálláshelyen vendéglátó szolgáltatásokat nyújt. Ellátja a szálláshely karbantartási feladatait, ügyel a környezetre, és a logisztikai feladatokat is ellátja, gondoskodik a szálláshely tisztán tartásáról. A vendégek részére programokat ajánl és igény szerint szervez, marketing tevékenységet végez, valamint a szálláshellyel kapcsolatos gazdálkodási és pénzügyi feladatokat is irányítja és koordinálja. Betartja a munka -és balesetvédelmi, tűz -és környezetvédelmi előírásokat. Tervezi és szervezi a munkatársak munkáját, értékeli, és motiválja dolgozóit. Kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, más szálláspartnerekkel, valamint az értékesítésbe bekapcsolódó szálláshelyközvetítőkkel. A szálláshellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket papír alapon és digitálisan formában precízen, folyamatosan elvégzi.

Antrenamentele noastre

Limba de instruire:

maghiară

Durata de instruire :

2 ani

Durata orelor de instruire pe săptămână:

20 de ore

Condițiile de acces la formarea profesională:

1. absolvirea învățământului primar

2. adeverință de aptitudine – medicina muncii

3. promovarea testului de aptitudini

descrierea profesiei de bucătar:

Datorită experienței sale, folosind tehnologia bucătăriei pregătește și servește mâncăruri extrem de creative, apetisante și gustoase, reci și calde. În gestionarea activității zilnice are în vedere interesele conducerii afacerii. Monitorizează inventarul, coordonează și verifică comanda și primirea mărfurilor. Supraveghează depozitarea mărfurilor. Planifică, organizează, și scrie programele de lucru. Organizează și redactează tabelul de serviciu. Este strict în atribuirea serviciilor din bucătărie, în organizarea activității. Își gestionează subalternii și colegii într-o manieră responsabilă, respectând standardele morale și eticheta în bucătărie. Este înzestrat cu abilități bune de organizare și abilități de rezolvare a problemelor. Câștigă respectul subalternilor prin comportamentul său exemplar și hainele de lucru impecabile, precum și prin vastele sale cunoștințe profesionale.

Ospătar – specialist catering:

Ospătarul-specialistul catering îndeplinește sarcini de vânzări și service în unitățile de rețea ale diferitelor spații comerciale angajate în activități de catering. Asigură servirea produselor solicitate și recomandate de oaspeți și a serviciilor aferente la cel mai înalt nivel profesional așteptat, în conformitate cu cerințele de serviciu. Primește oaspeții, și servește mâncare și băuturi. Preia contravaloarea pentru consum, gestionează case de marcat, numerar și carduri. Efectuează decontarea zilnică. Are activități de barista, și barman, precum îndeplinește și sarcini elementare de sommelier.  Pregătește locația și participă la organizarea diferitelor tipuri de evenimente. Locul prestației este fixă, însă pentru organizarea evenimentelor este dispus la deplasări. Are cunoștințe vaste referitoare la ofertele interne și internaționale de alimente și băuturi, precum și din industria de catering și tehnologiile de preparare a alimentelor. Participă constant la cursuri de formare profesionale pentru a fi la zi cu tendințele actuale gastronomice.

Descrierea profesiei de cofetar:

Datorită cunoștințelor vaste, cofetarul realizează dulciuri, înghețate, bomboane și decorațiuni ocazionale. Scopul său este de a crea un produs de cofetărie care prezintă cea mai înaltă calitate în aspectul său, utilizarea materiilor prime și gust. În activitatea sa de creație, el ține cont de nevoile clienților, de tendințele în materie de cofetărie, de noi soluții tehnologice și de diversele metode inovatoare. Ca un profesionist experimentat, calculează cantitatea de ingrediente, comandă mărfuri, gestionează inventarul și folosește software special pentru calculele sale. In parcursul activității folosește cu îndemânare mașinile și echipamentele de cofetărie. Respectă normele de protecția muncii, protecția mediului, igienă și siguranță alimentară. Lucrează în echipă și cooperează cu participanții la activitatea profesională. El participă în mod constant la cursuri de formare profesională, urmărește cu atenție soluții noi pe internet și în cursuri de perfecționare. Citește materiale profesionale în limbi străine la un nivel de bază și se străduiește să învețe despre tendințele internaționale.

Descriere profesiei de gestionar pensiune/han:

Gestionarul de pensiune/han se ocupă de întreaga funcționare operativă a unității de cazare. Are cunoștințe speciale și sisteme de contact pentru o anumită cazare. În consecință: se ocupă de întrebările, comenzile, modificările, anulările de cazare primite și aplică modalitățile de plată posibile. Primește oaspeții pensiunii/hanului și răspunde la întrebările, cerințele acestora. El este responsabil pentru confortul oaspeților și comunicarea dintre cazare și oaspeți. Unitatea de cazare oferă servicii de catering. El se ocupă de sarcinile de întreținere a unității de cazare, are grijă de mediul înconjurător și, de asemenea, se ocupă de sarcinile de logistică și se asigură de curățenia locației. Recomandă programe pentru oaspeți și le organizează după cum este necesar, desfășoară activități de marketing și gestionează și coordonează sarcinile de management și financiare legate de cazare. Respectă normele de prevenire a accidentelor, incendiilor și a protecției mediului. Planifică și organizează munca colegilor săi, își evaluează și motivează angajații. Menține contactul cu alți furnizori de servicii, alți parteneri de cazare, precum și cu brokerii de cazare implicați în vânzări. Activitățile administrative legate de cazare se desfășoară precis și continuu atât pe bază de hârtie cât și în format digital.