Mátészalkai Szakképzési Centrum

Akadálymentes verzió

 

ADATOK

Cím: 4700 Mátészalka, Baross László u. 9-11.

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:+36 (44) 312 657

Weblap: http://derinet.hu

 

SZAKTERÜLETEK

Szakgimnáziumi: Informatika, Közlekedésgépész, Rendészet és közszolgálat, Szépészet, Turisztika, Vendéglátóipar, Villamosipar és elektronika

Szakközépiskolai: Építőipar, Épületgépészet, Faipar, Gépészet, Könnyűipar, Közlekedésgépész, Optika, Vendéglátóipar, Villamosipar és elektronika

 

ISKOLATÖRTÉNET

A Mátészalkai Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakképző Iskolája és Kollégiuma 1968-ban kezdte meg működését 138. sz. Szakmunkásképző Intézet néven. Az intézmény a majd ötven éves fennállása alatt többszöri átszervezésen és névváltozáson esett keresztül a mostani formájának eléréséig.

2002. szeptemberétől intézetünk új neve Déri Miksa Szakközépiskola és Szakiskola lett.

2007. augusztus 1-jén Mátészalka Város Önkormányzata egyesítette a városban működő szakközépiskolákat Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium néven, ahol a mi iskolánk lett a bázisintézmény.

2015. júliusa óta NGM fenntartásába kerültünk. Az intézmény régi-új neve Mátészalkai Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakképző Iskolája és Kollégiuma lett.

 

Innovációs és Technológiai Minisztérium