KEHOP-5.2.10-16-2016-00024 A Mátészalkai Szakképzési Centrum mátészalkai és nyírbátori kollégiumának energetikai korszerűsítése

Projekt kedvezményezett neve: Mátészalkai Szakképzési Centrum
A projekt kezdő dátuma: 2016.10.26
A projekt fizikai befejezése: 2017.10.25
Támogatási összeg: 198.444.803 Ft
Támogatás mértéke: 100%-ban vissza nem térítendő támogatás
A projekt elszámolható összköltsége: 198.444.803 Ft

Előzmények:

A pályázat benyújtását megelőzte a beruházás megvalósításához szükséges műszaki tervek és energetikai minőségtanúsítványok elkészítése, továbbá közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került az építési beruházást megvalósító kivitelező, valamint a napelemes rendszer kialakítását végző cég is.

A projekt célja:

Az MSZC Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma vonatkozásában megvalósul az épület teljes homlokzati, részleges szarufa alatti, födém hőszigetelése és lapos tető szigetelése, valamint az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje, továbbá kiépítésre kerül egy 39,52 kWp napelemes rendszerrel. A meglévő homlokzatra utólag elhelyezett hőszigetelő rendszer kerül felrögzítésre.
Az MSZC Bethlen Gábor Szakgimnáziuma vonatkozásában megvalósul az épület teljes homlokzati valamint a padlásfödém és az árkádfödém hőszigetelése, továbbá az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje. A meglévő homlokzatra utólag elhelyezett hőszigetelő rendszer kerül felrögzítésre.