A Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal  Technikum és Szakgimnázium épületrészében kialakításra került 2 informatikai eszközökkel felszerelt tanterem, 1 tankonyha, öltöző, raktár és egyéb kiszolgálóhelyiségek.

Az ünnepélyes átadó műsorunkat megtisztelte jelenlétével dr. Magyar Zita , a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő úr.

Szalagot vágtak:

  • Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő
  • Dr. Orosz Ildikó II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke
  • Dr. Magyar Zita     Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke 
  • Dr. Bugya László, a Mátészalkai Szakképzési Centrum főigazgatója
  • Rostás János Tibor, a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja
  • Szabóné Lipkovics Ildikó MSZC Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium igazgatónője
  • Horváth Tibor , Nagykálló város polgármestere

Iskolánkban 2017-től vezettük be a turisztikai technikus képzést. A turisztikai szervező feladata, hogy a  turista rajta keresztül ismerje  meg az adott desztinációt, hagyományait, gasztronómiáját, kultúráját. Ezért a  szakmai oktatás megszervezéséhez szükséges tárgyi feltételek biztosítása érdekében szükségessé vált egy turisztikai kabinet kialakítása. Az alapos tervezési munkálatokat tett követte és a Mátészalkai Szakképzési Centrum beruházásának köszönhetően egy korszerű, az adott ágazat  képzési és kimeneti követelményeihez szervesen igazodó turisztikai kabinet valósult meg az iskolánkban.

Az új épületrészben a tanulók gyakorolhatják a konyhatechnológiai tevékenységeket a korszerű eszközök segítségével. Szimultációs gyakorlóhelyként egy éttermi rész is kialakításra került, ahol a vendégfogadás, terítés, koktélkészítés szakmai fortélyait sajátíthatják el a tanulók és a zavartalan felkészülési lehetőség is biztosítva van az ágazati alapvizsgájukhoz.  Az informatikai  eszközökkel felszerelt tanteremben   lehetőségük van az utazással kapcsolatos szervezési feladatok megvalósítására, a kommunikációs gyakorlatok lebonyolítására  magyar és idegen nyelven is.